18 mei 2021 Webinar: Bikkels onder de tuinplanten

Hoe hou je je tuin in leven bij extreme droogte en perioden van hevige regen? Op dinsdagavond 18 mei geeft beplantingsdeskundige Margareth Hop van Actifolia het antwoord in de inspirerende, digitale presentatie ‘Bikkels onder de tuinplanten.’ Ze bespreekt planten die tegen een stootje kunnen. En geeft tips hoe je je tuin ‘klimaatklaar’ kunt maken.

Net je tegels uit de tuin en de planten erin, valt er weken geen spat regen. Of de planten staan weg te kwijnen in een zompige grond na een regenperiode die niet leek op te houden. Het doet menig tuinbezitter zuchten van frustratie. Margareth Hop doet al jaren onderzoek naar kenmerken van planten en weet als geen ander welke goed groeien onder lastige omstandigheden. In haar boeiende presentatie gaat ze in op het aanpassingsgeheim van verschillende plantensoorten. Volgens haar zijn het niet zozeer de warmteminnende planten die het nieuwe klimaat in ons land weerstaan, maar planten die droog en tijdelijk zeer vochtig kunnen staan.

Water vasthouden

Behalve planten laat Margareth ook eenvoudige oplossingen zien die regenwater opvangen, vasthouden en vertraagd laten wegzakken in de bodem. Dat scheelt veel sproeien tijdens droogte. Een tuin die ‘klimaatklaar’ is betekent minder werk en meer genieten!

Het webinar is gratis en start op dinsdagavond 18 mei om 19.30. Het wordt georganiseerd door Steenbreek Rijswijk. Aanmelden kan via steenbreek.rijswijk@gmail.com. Enkele dagen voor de presentatie ontvang je een uitnodiging om digitaal deel te nemen.

Fotobijschrift: De inheemse Kattenstaart is zo’n klimaatbikkel. De plant houdt van vocht maar kan ook goed tegen droogte.

Deel dit bericht: