Burgerparticipatie in Veiligheid

Op 2 september 2014 heeft het college van Rijswijk het Voorstel “Plan van Aanpak Burgerparticipatie in Veiligheid” vastgesteld en heeft daarmee besloten tot de invoering van ‘burgerparticipatie in Veiligheid’.

Op 14 november stuurt de gemeente een persbericht uit over burgerparticipatie. Hierin roepen wij inwoners van Rijswijk op om zich aan te melden voor de pilot buurtpreventie of voor andere vormen van participatie in veiligheid. De oproep wordt ook vanuit de gemeente op de website, Twitter en Facebook geplaatst. Als onderdeel van ‘burgerparticipatie in veiligheid’ wordt in één wijk een pilot buurtpreventie opgestart. 1 januari 2015 gaat de pilot van start in de wijk met de meeste individuele aanmeldingen.

Naast de pilot starten we begin 2015 met WhatsApp-groepen en het project Waaks voor de gehele stad.

Op 14 november staat alle informatie over de procedure en de verschillende vormen van burgerparticipatie online op de website van de gemeente (www.rijswijk.nl/participatie-veiligheid). Voor al bovengenoemde vormen kan men zich daar aanmelden. Hopelijk bent u ook enthousiast en kunt u de bewoners in uw wijk informeren en ze overhalen om aan één van de projecten deel te nemen.

Als de aanmeldingstermijn is gesloten, maken wij aan de hand van het aantal aanmeldingen per wijk en buurt een keuze uit het soort project dat word opgestart. In het geval dat uw wijk de pilot buurtpreventie wint of dat een ander project zoals Waaks bij uw wijk wordt opgestart, informeren wij u hierover en starten we samen met u en andere partners de projecten op.

Vanaf 14 november kunt u zich inschrijven via: www.rijswijk.nl/participatie-veiligheid

Deel dit bericht: