Eerste 24/7 AED hangt in Hoekpolder

P1010608_AED_sOnze bewonersorganisatie De Hoek heeft de primeur. Wij hebben de eerste 24/7 AED van Rijswijk. Dit betekent dat de AED 24 uur 365 dagen per jaar inzetbaar is in geval van een hart stilstand. Wij zijn aangesloten via de organisatie hartveilig wonen.

Hoe werkt Hartveilig wonen?

Op een bepaalde locatie wordt iemand onwel. Omstanders bellen direct 112 en de meldkamer schakelt de ambulancedienst in om naar het slachtoffer toe te gaan. Bij verdenking van een acute circulatiestilstand alarmeert de meldkamer ambulancezorg opgeleide en geregistreerde vrijwilligers. Het alarmeringssysteem van Hartveilig wonen zoekt op postcode de dichtstbijzijnde vrijwilligers. Zij ontvangen een sms-bericht op hun mobiele telefoon met de locatie van het slachtoffer en/of de locatie van de dichtstbijzijnde AED.

Wanneer voldoende mensen zich melden, informeert het systeem de andere vrijwilligers dat er voldoende mensen zijn. De vrijwilligers die naar het slachtoffer gaan, bieden hulp tot de ambulance aanwezig is en professionele hulpverleners de zorg overnemen.

 

 

 

 

Deel dit bericht: