Maak van je tuin een diervriendelijke tuin

Ontmoet mensen met een hart voor groen en meer biodiversiteit in de stad in het 6e Rijswijkse Groencafé op 27 januari 2018 van 10.30 uur tot 12.00 uur. Vanaf 10.00 uur staat koffie en thee klaar.  Locatie: tennispaviljoen Te Werve, Huys de Wervelaan 110, 2283 TM Rijswijk

Hoe krijg je meer leven in de tuin?

Erik Kuiper en Victor Pieterson van Buitensfeer Tuinen geven een antwoord op deze vraag tijdens het Rijswijkse Groencafé. Zij vertellen welke praktische maatregelen je in de tuin kunt nemen om van je tuin een dierentuin te maken. Dan fladdert straks een vlinder boven de bloemenborder, zingt een vogel in de boom, scharrelt een egel door de struiken en schiet een salamander weg tussen de stenen. De tuin krijgt hiermee een extra beleving, en het is ook goed voor de biodiversiteit in de stad.

 

We beginnen de bijeenkomst met een inleiding van Geert van Poelgeest, projectleider van de vereniging voor veldbiologie KNNV. Hij legt o.a. uit hoe het gesteld is met de soortenrijkdom in Rijswijk en omstreken.

Het wordt een inspirerende en vooral levendige morgen. Voor aanmelding en informatie: platform Groen in Rijswijk, jannie.marck@xs4all.nl. Prettig als je van te voren laat weten of je komt, maar spontaan langskomen mag ook.

Het Groencafé is een initiatief van het platform Groen in Rijswijk en de gemeente Rijswijk.

Deel dit bericht: