Nieuws aangaande AED in Hoekpolder

Beste Hoekpolderbewoners, momenteel worden diegenen welke een AED cursus hebben gevolgd via onze vereniging en de personen welke beroepsmatig een AED cerificaat bezitten persoonlijk benaderd om de voorwaarden van de hartveilig wonen organisatie (onderdeel van connexion) te ondertekenen. Vervolgens worden deze personen aangemeld bij hartveilig wonen. Ook zal de AED dan buiten worden opgehangen. De gevolgde cursus is a.s. november 2 jaar geleden en is het dus tijd om weer een opfriscursus te volgen. Vanuit de vereniging zijn wij aan het kijken naar de mogelijkheden.

Hoe werkt Hartveilig wonen?

Op een bepaalde locatie wordt iemand onwel. Omstanders bellen direct 112 en de meldkamer schakelt de ambulancedienst in om naar het slachtoffer toe te gaan. Bij verdenking van een acute circulatiestilstand alarmeert de meldkamer ambulancezorg opgeleide en geregistreerde vrijwilligers. Het alarmeringssysteem van Hartveilig wonen zoekt op postcode de dichtstbijzijnde vrijwilligers. Zij ontvangen een sms-bericht op hun mobiele telefoon met de locatie van het slachtoffer en/of de locatie van de dichtstbijzijnde AED. Tevens is er ook een app. Beschikbaar voor de smartphone bezitters.

 Wanneer voldoende mensen zich melden, informeert het systeem de andere vrijwilligers dat er voldoende mensen zijn. De vrijwilligers die naar het slachtoffer gaan, bieden hulp tot de ambulance aanwezig is en professionele hulpverleners de zorg overnemen.

Deel dit bericht: