OmgevingsAlert-app in de gemeente Rijswijk

startscherm van deze app.

startscherm van deze app.

Onlangs is de OmgevingsAlert-app in Rijswijk gelanceerd. Het is een mobiele applicatie die vergunningen overzichtelijker maakt. Met deze gratis app kunt u  zien welke vergunningaanvragen in uw buurt zijn ingediend of verleend en krijgt daar automatisch bericht over.Met deze app blijft u makkelijk en snel op de hoogte van ontwikkelingen in uw buurt, of het nu gaat om bomen die in uw straat gekapt worden, een buurman die een uitbouw gaat bouwen of het plaatsen van grote reclameborden, dakkapellen of zendmasten: Als er een vergunning voor aangevraagd wordt, ziet u het meteen.

U kunt zelf het gebied van uw interesse instellen door een adres en een afstand in te toetsen of te kiezen voor:  ‘gebruik mijn huidige locatie’. De vergunningen zijn dan direct zichtbaar. Ook ontvangt u automatisch bericht op uw smartphone, óók als de app niet is ingeschakeld.

Zo’n melding is met één klik vervolgens te bekijken op de site van de gemeente en te delen via Social Media. Van de meeste adressen zijn ook foto’s via Google Streetview opgenomen.

Gratis

De app stellen we gratis beschikbaar en is zowel voor de iPhone en iPad beschikbaar als voor Android-telefoons. De app is te vinden in de Apple iTunes Store en Google-Play onder de zoekterm ‘Rijswijk OmgevingsAlert’.

Deel dit bericht: